به گزارش خبرگزاری صداوسیما علاقمندان برای شرکت در این جشنواره تا یکم مرداد مهلت دارند آثارشان را ارسال کنند و ۲۰ شهریور از سوی دبیرخانه جشنواره تحویل آثار اعلام شده است.
اینجشنواره در چند بخش همچون اثر، طراحی و پژوهش برگزار میشود که بخش اثر شامل مانتو اجتماع، بخش طراحی شامل کالکشن خانواده با ارائه ۲ تا ۴ طرح؛ ست زن و شوهری، ست مادر و فرزند، ست خانواده، فرم مدارس (دخترانه / پسرانه): پیش و مهد، دبستان، راهنمایی، دبیرستان و ۴ محور تاریخ و فرهنگ، اقتصاد، هویت و تمدن سازی، بهداشت و سلامت از بخشهای پژوهش است.
جوایز بخش اثر شامل ۳ رتبه برتر تندیس، لوح تقدیر و در هر رتبه هدیه نقدی تا سقف ۵ میلیون تومان، ۷ رتبه شایسته تقدیر لوح تقدیر و هدیه نقدی تا سقف ۱ میلیون تومان و جوایز بخش طراحی شامل کالکشن خانواده رتبه اول تا سوم تا سقف ۳ میلیون تومان، فرم مدارس رتبه اول تا سوم تا سقف ۳ میلیون تومان است. همچنین جوایز بخش پژوهش از رتبههای اول تا سوم تا سقف ۳ میلیون تومان در نظر گرفته شد.
آئین پایانی سومین جشنواره ملی فرهنگی هنری فردخت، روز چهارشنبه ۲۰ مهر مصادف با بزرگداشت حافظ خواهد بود.
به گزارش ایلنا عادله سادات تقاعدیان روز یکشنبه در آیین رونمایی از پوستر سومین جشنواره ملی فرهنگی و هنری فردخت در خانه تاریخی عباسیان کاشان افزود: از مجموع ثبتنامکنندگان در این جشنواره، ۴۰۰ نفر از کاشان و بقیه از مناطق دیگر کشور هستند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته دومین جشنواره فرهنگی و هنری فردخت در ۲ بخش اثر و طرح برگزار شد، اضافه کرد: سومین دوره این جشنواره مهر امسال در سه بخش اثر، طرح و دانشبنیان برگزار خواهد شد.
دبیر سومین جشنواره فرهنگی هنری فردخت با بیان اینکه موضوع بخش اثر این جشنواره با محوریت مانتو اجتماع است، اظهار داشت: در این بخش افزون بر طرح و تولید انواع لباسها، به طراحی فرم لباس مدرسهها نیز پرداخته میشود.
به گفته وی، در بخش دانشبنیان نیز محققان و پژوهشگران در موضوع چهارگانه هویتی، بومی، تاریخی و ملی برای سلامت لباس و پوشاک فعالیت میکنند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان نیز با اشاره به پیشنیه فرهنگی تاریخی این منطقه دعوت از گروههای مختلف از جمله جامعهشناسان، عکاسان، خوشنویسان و دیگر هنرمندان و حضور آنان در بناهای تاریخی برای طراحی لباس را خواستار شد.
احمد دانایینیا افزود: جامعهشناسان و پژوهشگران باید تحقیق کنند که چرا جوانان امروز به مد خاصی از رنگ، بافت، پوشش وطرح گرایش پیدا کردهاند؟ وی ادامه داد: محصول فعالیت جامعهشناسان، عکاسان، خوشنویسان و هنرمندان با پژوهش و تحقیق، معرفی انواع پوشش ایرانی اسلامی از سراسر کشور خواهد بود.
سومین جشنواره فرهنگی و هنری فردخت شانزدهم مهر سال ۱۴۰۱ به مدت یک هفته در کاشان برگزار می شود.مهلت تحویل آثار برای شرکت در این جشنواره بیستم شهریور امسال اعلام شده است.
“فردخت” نام نمادین لباس مخصوص محلی زنان یکی از مناطق کاشان و هدف از نامگذاری آن بر یک رویداد هنری با موضوع مد و لباس توجه دادن به پیشینه تاریخی و هویت یک تولید عمومی در حوزه پوشش و پوشاک است.
کاشان با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود.این شهرستان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.
