بدون دیدگاه

پرواز مستقیم؛ یک فرصت، یک تهدید

خبر آمده که تهران و کاراکاس، پروازی مستقیم برقرار کرده‌اند و قرار است هفته‌ای یک بار یکی از همین طیاره های وطنی، آسمان بین دو کشور را به هم بدوزد و مسافت آسیا و آمریکای لاتین را به سه شماره، طی کند. این، از منظر اقتصادی به آن معناست که دو کشور تصمیم گرفته‌اند در امتداد همکاری‌های فیما بین، برای تسهیل رفت و آمد، خط هوایی راه بیندازند.

دیروز مسوولان شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) خبر داند که زین پس، پرواز مستقیم میان ایران و ونزوئلا برقرار است. اهمیت این پرواز برای دو کشور چنان بود که مراسمی هم تدارک دیده‌ شد و چنانکه ایلنا هم خبر داده، در آئین افتتاحیه‌ی این پرواز، معاون فناوری رئیس‌جمهور و وزیر حمل و نقل ونزوئلا نیز حضور داشتند تا پرواز مسافری کاراکاس-تهران-کاراکاس، اعلام موجودیت کند. پروازی که قرار است مطابق برنامه، بین کاراکاس-تهران و بالعکس در روزهای یکشنبه هر هفته صورت ‌پذیرد.

مسوولان ذی‌ربط گفته‌اند: اولین پرواز مسافری برنامه‌ای شرکت هواپیمایی ونزوئلا ساعت ۱۳ یکشنبه در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) به زمین نشست و این پرواز سه شنبه ۰۲:۴۵ بامداد شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) را به مقصد کاراکاس ترک می‌کند.

پروازهای مستقیم با تمام خوبی‌ها و فوایدی که دارد (البته بی‌ هیچ برنامه‌ریزی‌ای) دارای مخاطراتی هم هست. چنانکه پروازهای ترکیه، خیلی وقت است به مسیر قاچاق چمدانی تبدیل شده و به ویژه بخشی از پوشاک قاچاق را در حجم نسبتا وسیع، در پروازهای متعدد به کشور وارد می‌کنند.

ونزوئلا هرچند صنعت پوشاک چندان قابل توجهی ندارد که مخاطره‌ی واردات غیر قانونی از آن گریبان تولید را بگیرد اما هشدار بسیار جدی این است که  مطابق اخبار رسانه‌های بین‌المللی، ونزوئلا مانند دیگر همتای لاتینی‌اش _ شیلی_ به یکی از محلات دپوی پوشاک دسته دوم در آمریکای لاتین تبدیل شده و روی کاغذ این احتمال وجود دارد که گروه‌های سودجو از خط مستقیم هوایی برای مبادله تجارتی چنین سیاه، استفاده کنند. این هشدار همین آغاز کار باید جدی گرفته شود که علاج کار قبل از وقوع است و الا اگر نظارت کافی نباشد، بعید نیست در سنوات آینده، ضرر آن دامن صنعت که هیچ، سلامتی شهروندان را نیز بگیرد.

سپتامبر سال گذشته میلادی (2021) تصاویری محیرالعقول از بیابان‌های شیلی در رسانه منتشر شد که نشان می‌داد بخشی از تولیدات کارخانه‌های بزرگ پوشاک در اروپا، که قابل استفاده نبوده‌اند به عنوان زباله به این کشور منتقل شده است اما مردم شیلی، بخشی از آنها را دوباره وارد چرخه مصرف کرده‌اند!

 

You might also like
Tags: , , , , , , , , ,

More Similar Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست